Arctic Game Lab besökte Gamescom i Köln, Tyskland

september 8, 2017

Daniel Gustafsson, affärsutvecklare på Piteå Science Park och ansvarig för Arctic Game Lab i Piteå, besökte en av världens största spelmässa - Gamescom. En mässa som är större än 200.000 kvadratmeter, och över 300.000 besökare.
Nästa år ska Arctic Game Lab vara där.

Gamescom är en av världens största spelmässa där massvis med olika spelföretag visar upp sina spel, och man ser alltifrån småföretag till speljättar.
Bland våra 24 svenska företag som deltog så var DICE med och berättade mer om sitt kommande spel ”Star Wars Battlefront 2” som har gett höga förväntningar och ser väldigt intressant ut.
DICE är en av Sveriges största spelutvecklare och har i nuläget omsättning på över 1 miljard kronor, vilket är ett tydligt exempel på att spelutveckling genererar pengar och jobb.
Några kända spelnamn som DICE har utvecklat

 

Förutom de stora företagen så hade vi många andra mindre företag som, Playdius Enternainment, Frogsong Studios och Stillfront Group.
Länk för att se vilka svenska företag som deltog Gamescom 2017: http://www.gamescom-cologne.com/

 

Andra företag

Gamescom 2017 erbjöd  mycket annat kul, som är verktyg eller nya saker för spel. Tobii Gaming, ett svenskt företag, pratade och visade sina ögonspårningstjänster och funktioner.
I videon nedan så visar Tobii hur deras ögonspårningsfunktion fungerar, och hur man spelar F1 2017.

 

Läs gärna Daniel Gustafssons resekrönika och hans berättelse i Köln, Tyskland! Länk till artikeln

Kolla också in Arctic Game Lab, och vad dem gör! Länk till Arctic Game Lab