Leila Nutti

maj 28, 2018

Leila Nutti är född och uppvuxen i Jokkmokk. Hon brinner för samisk kultur, renar och hundar - samt konst. Entreprenörskap är helt enkelt en naturlig del av hennes liv. När vi träffades i Jokkmokk passade vi på att ställa lite frågor till henne om just sociala medier.

 

Kan du berätta lite mer om din konst?
– Jag målar med akrylfärger på duk och min konst föreställer alltid renar, i sin naturliga miljö uppe i fjäll och i skog. Jag vill få mina renar att se så levande ut som möjligt och att fånga skönheten i de, så folk får se hur mycket jag älskar renarna och att de får känna samma känsla när de ser mina tavlor.

Vad är det med renar du gillar? 
– Att de är så lugna och vackra djur. De är traditionbärare och utan renen skulle vår kultur falla samman. De bär på så stort ansvar utan att själva veta om det, och det är så harmlösa och försvarslösa. Vi som renskötare har fått renen till låns, och vår uppgift är att skydda och sköta de.

Foto: Maria Klang

Vilka sociala medier använder du?
– Jag använder både Facebook och Instagram, både privat men även för mina företag (även om de väver in i varann mycket). Jag har konton för både min konst och turismföretaget med hundar som vallar på renar.

Hur marknadsför du dig själv på sociala medier?
– Jag försöker göra vardagliga uppdateringar med fina bilder som väcker ett begär. Gärna med en kort och personlig bildtext till. Jag skriver även ut på sociala medier, mest fb, om något händer. Tex. Om jag ska ha utställning någonstans (öppettider), produktnyheter eller när man kan boka nästa säsongs vallning.

Särskiljer du dig själv privat med dig själv som entreprenör?
– Nej, det tycker jag inte. Jag ser mer mitt entreprenörskap som min livsstil. Som en del av den jag är. Jag ser det inte som att ”jag går till jobbet” en viss dag, utan mina dagar består av lite grann av varje. Det är sällan jag jobbar en hel dag med bara en uppgift. Oftast målar jag lite, skriver lite, pluggar lite, uppdaterar på sociala medier med mera.

Vad tycker du är svårast med sociala medier?
– Att uppdatera kontinuerligt och att göra det med intressanta inlägg.

Betalar du för annonsering?
– Jag har gjort det på Facebook några gånger på Vajsas sida. Mest i början (hösten 2017) då jag startade igång och ville nå ut till målgruppen.

 

Leila Nutti Konst

Sajt
Instagram 
➞ 
Facebook

Vajsas

➞ Sajt
➞ Instagram
➞ Facebook