Game Jam

Under helgen 15-17/4 kommer att game jam att hållas i Creative Park. Game jamet är en del av Ludum Dare. Ifall du vill delta på Game jamet och söker en grupp kan vi hjälpa dig med det genom Team Set-up. MakerSpace kommer att arrangera olika aktiviteter under eventet

Mer info

Vad är ett game jam?
Under ett game jam skapar deltagarna spel i olika grupper under en helg. Eftersom det är ganska kort tid för att göra ett spel brukar spelen mer likna små prototyper än fullfjädrade spelupplevelser. Däremot brukar spelen oftast vara experiment, för att testa nya idéer, oftast kopplat till ett gemensamt tema för game jamet. Game jam är ett bra tillfället att testa nya verktyg och idéer samt träffa personer med ett liknande intresse för spelskapande. Ifall du själv anmäler dig så kan vi hjälpa dig att hitta ett team till eventet genom Team Set Up. Programmering är inte något krav utan ifall du har erfarenheter inom tex grafik, musik eller skrivande så kan vi hjälpa dig att hitta andra med mixade kompetenser. Inte redo för första spelprojektet, kom förbi och och se vad som sker när spel blir till.

 

Team Set-Up
Ifall du anmäler dig själv och är intresserad av att göra ett spelprojekt med andra finns det möjlighet att gå med eller bilda en grupp med andra som är intresserad. Dessa kommer att göras baserat på vilka som anmäler ett intresse och baserat på vilka olika erfarenheter deltagarna har.