Rörligt elpris, var har du varit hela mitt liv?

Hej allihopa! 

Den här dagen har varit så stressig. Jag och min sambo har under en tid diskuterat elpriser. Inte det roligaste i världen att tänka på kanske men man vill ju känna att man har rätt typ av elavtal eller hur? Jag har precis flyttat in hos min sambo, vi har då suttit och kollat över utgifter och kom in på elavtal. Jag tyckte personligen att vi hade ett rätt orimligt avtal. Jag frågade därför min sambo varför han bestämde sig att använda sig av just Göteborgs energi och han sa att det var någon snubbe som hade signat upp honom på det för ca 100 år sen. 

Jag vill ABSOLUT inte lägga för mycket pengar på en så tråkig sak som el. Jag valde därför att ta saken i egna händer och jämföra med andra bolag för att se vilket elbolag som egentligen gynnar oss. 

Efter att jag kollat runt lite så hittade jag Göta Energi och kände att det var något som passade oss. Vi kom fram till att vi ville ha ett rörligt elpris. Göta Energi menar på att det rörliga elpriset är något som gynnar konsumenten i slutändan. Som att inte det var nog så ingår det även prisgaranti i elavtalet. Det här är ju som hittat!!! Man kan som sagt välja mellan ha deras Spot on avtal, vintertrygg eller fastel. Spot on avtalet (alltså rörlig energi) kändes som något för oss. Det ingår till och med 300kr att handla mat för?! Ni hör ju! Det blir bara bättre och bättre.

Jag tycker att för många bara nöjer sig. Då menar jag rent allmänt i livet men nu är det ju elavtal vi pratar om. Många sitter nog i samma sits som oss. Man flyttar ihop och så har någon av parterna haft ett elavtal länge som inte setts över. I längden blir det här verkligen en tråkig kostnad som hade kunnat minimeras om man bara gjorde sin research. Vi får verkligen inte nöja oss i livet. Jag uppmanar er alla där ute att gå in på Gotaenergi.se och kolla över deras avtal. Det är supersmidigt att räkna ut vad för pris man hamnar på och så kan man jämföra det med sitt nuvarande avtal. Skulle då Göta energi vara ett bättre alternativ så är det ju inget snack om saken. Byt ASAP. Då kan ni ju ta dom pengarna till något mycket roligare eller hur?

Nu har jag babblat på ett bra tag om el haha men ska sluta nu. 

Ha de gott!